به_قلم_خودم_ سبک زندگی
دغدغه دیرین رهبری فارغ ازاین اصطلاح “سبک زندگی” در فرهنگ واژگان حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله تازگی دارد یا نه، آن چه در کشور ما از آن به عنوان سبک زندگی یاد می کنند، از همان آغاز رهبری ایشان یاحتی قبل تر از آن دغدغه های ایشان بوده ” بنده زمان ریاست جمهوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی قضیهی طرح لباس ملی را مطرح کردم و گفتم بیایید یک لباس ملی درست کنیم…عرب ها لباس ملی خودشان را دارند، هندی ها و اندونزی ها هر کدام لباس ملی خودشان را دارند…من وشما که ایرانی هستیم،لبایمان چیست،(۸۳/۴/۱۷) این گونه دغغه ها نسبت به “روش سبک زندگی” در اوایل رهبری آیت الله خامنه ای بیشتر از پیش نمایان گشت.
چرا سبک زندگی؟
در شرایط حساس کنونی منطقه و جهان و علیرغم همهی تهدیدها و تحریم های تحمیلی علیه ملت ایران و شرایط اقتصادی و… چرا رهبر انقلاب این موضوع مهم را متن تمدن سازی نوین اسلامی میدانند؟ چرا ایشان دغدغهی سبک زندگی را بیان می کنند؟ برای یافتن پاسخ، لازم است که دو وجه این سخنان را برسی کنیم:
وجه ایجابی :
درجمع دانشجویان کرمانشاهی بود که رهبر انقلاب اسلامی هدف اصلی و میانی انقلاب اسلامی را “تشکیل جامعهی اسلامی با همه خصوصیات و شاخص هایش” عنوان کردند؛ جامعه ای که قرار است الگویش را سرِ دست بگیرد و در این آشفته بازار بین المللی و منطقه ای به همگان نشان دهد. به نظر می رسد که در عمر بیش از سی سال انقلاب اسلامی ایران و با وجود همهی سختی ها و فشارها، ایران اسلامی توانسته است و ساختار و چهارچوب خوبی را برای پیشرفت خود بسازد.در زمینهی سیاسی ما اکنون به ثبات و اقتدار سیاسی در داخل و اعتبار اثرگذار در عرصهی بین الملل رسیده ایم. پروژه ی “مهار ایران” که با وقوع بیداری اسلامی رنگ وبوی جدیدی یافته، حاکی از این امر دارد. در عرصهی علم به استناد پایگاه استنادی اسکوپوس در سال ۲۰۱۲میلادی، حائز رتبه نخست در منطقه و شانزدهم در دنیا هستیم. همچنین با توجه به ظرفیت های طبیعی، زیربنایی و انسانی کشورمان، ابزار مناسبی را با توجه به ساخت و اسکلت محکم نظام در اختیارداریم. حالا نوبت به طراحی و ساخت بنای مورد نظر است، اما چه بنایی و چه معماری باید برای این اسکلت طراحی نمود؟ ” این بنا، آن چیزهایی است که متن زندگی ما را تشکیل می دهد؛ که همان سبک زندگی است.” اگر ما سبک زندگی را تنها بحثی ذیل فرهنگ ندانیم و نقش آن را در تمدن سازی فهم کنیم، با توجه به ظرفیت های فوق به موقعیتی رسیده ایم که باید برای طراحی بنای تمدن خود را برنامه ریزی کنیم.حال که باید راه نوینی را برای خود وهمگان باز کنیم، آیا می توانیم از چگونه زندگی کردن مردم بگذریم و تنها به انتقال گفتمان ها و آرمان های خود بسنده کنیم؟(سایت رهبری)