به_قلم_خودم_راهکارهای حفظ و تداوم انقلاب اسلامی(قسمت دوم)
۳.تقویت و برتری توان نظامی بر اساس بینش های بشری
هرگاه تهدید نظامی متوجه یک جامعه شود،بایدومراحلی را برای مقابله با آن در نظر گرفت و اگر تشخیص داده شد که دشمن از نفرات، تکنولوژی آموزش پشتیبانی و امور دیگری که سرنوشت جنگ را رقم می زند برتری دارد عقل اقتضا می کند که راه صلح با دشمن درپیش گرفته شود، در تاریخ نمونه های فراوانی از این دست وجود دارد،کسانی که در فتنه های بزرگ دچار چنین خطرهایی شده بودند، با تصمیم عاقلانه تلاش کردند تا به هر نحو ممکن با دشمن سازش کنند یا بی طرفی را برگزینند تا در دراز مدت خود را درگیر چنین معرکه هایی نسازند؛ به عنوان نمونه، برخی از کشورهای اروپای مرکزی برای نرفتن زیر بار تعهدات ناشی از عضویت در سازمان ملل متحد و داشتن زندگی آرام به عضویت این سازمان در نیامدند اما چنین بینشی با بینش اسلام سازگاری ندارد، زیرا بر اساس آموزه های اسلامی باید در مقابل دشمن از تمام ابزار عادی واسباب مادی بهره برد و از برتری نظامی دشمن جلو گیری کرد. از دیدگاه مسلمانان باید تلاش کنند تا از پیشرفته ترین تجهیزات نظامی برخوردار گردند و برخی سلاح ها را از انحصار کشورهاز قدرتمند خارج سازند. پس باید در جهت تهیه ادوات جنگی ودفاعی تلاش کرد و این آیه راکه سعار نیروهای مطلح در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی بود،از یاد نبرد:” وَ اَعِدّوا لَهُم مَّا استَطَعتُ مِّن قُوَّه ” وآنچه ازنیرو در توان دارید بسیج نمایید.اسلام به اسباب مادی و ابزارهای ظاهری توجه دارد وحتی در زمینه ی تامین هزینه های جنگ رهنمود ارائه می دهد.
۴.حفظ وحدت کلمه
وحدت کلمه که عامل اساسی درپیروزی انقلاب است،درحفظ انقلاب نیز نقش مهمی ایفا می کند،برای ایجاد وحدت درجامعه یک محور مشترک نیاز است تا همگان حول محور آن در حرکت باشند،محبت و الفت میان مومنان نیز از اموری است که وحدت را در جامعه ی اسلامی به ارمغان می آورد وضامن بقای انقلاب خواهد گردید، البته باید توجه داشت که ملاک وحدت درجوامع، مختلف است؛ گاه همخونی،گاه همزبانی و گاهی نیز هموطن بودن، ملاک ایجاد وحدت در جامعه است.اما چنین اموری نمی توانند پیوند دهندهی واقعی قلب ها باشند. از این رو، باید دین را به عنوان ملاک وحدت درجامعه قرار داد تا روابط اجتماعی به بهترین شکل در جامعه برقرار شود و عملا رهبر دینی را محور وحدت قرار داد وبا اطاعت از وحدت رفتاری را تحقق بخشید و از تفرق و تنازع جلوگیری کرد.
۵.حفظ شور و نشاط انقلابی
برتارک این انقلاب نام امام خمینی رحمه الله می درخش که در اعلامیه ها و سخنرانی های خود در اوایل نهضت، مباحثی را مورد تاکید قرار می داد که مورد غفلت مسلمانان واقع شده بود. ایشان دراین مباحث که حول ارزش ها و آرمان های انقلاب رقم می خورد، مردم را به پذیرفتن و عملی ساختن این ارزش ها دعوت می کرد، زیرا دوری از همین باورها و ارزش ها بود که مسلمانان آن زمان را دچار نوعی خواری ساخته بود و آنان را زیر یوغ مبتکبران برده بود. مرد ایران نیز با آن فطرت پاک خویش پذیرای این دعوت شدند و با ایشان پیمان بستند که در راه تحقق آرمان های خود از پای ننشینند.سرانجام، این عهد و میثاق، منجر به پیروزی انقلاب اسلامی گردید.باید توجه داشت که زمانی این انقلاب دچار انحراف خواهد شد که آن اهداف و آرمان ها فراموش شود و ارزش های دیگری جانشین آنها گردد.
- برای جلوگیری از انحرافات، باید مراقب بود که شور و نشاط برای تحقق آرمان ها رنگ نبازد؛ شور و نشاطی که ارزش ها و باورهای انقلابی را مستحکم می سازد و پشتوانه ای نیرومند برای یک حرکت اجتماعی ایجاد می کند.خواه ناخواه در طول زمان،عواطف و احساسات انقلابی کمرنگ می شود و باید عاملی وجود داشته باشد تا با تغذیه ی فکری افراد، انقلاب را از این آفت طبیعی برهاند.آفتی که دامنگیر بنی اسرائیل شد و دل هایشان به مرور ایام سخت و سخت تر شد و حرکت اجتماعی آنان را با مشکل مواجه ساخت:"فَطَالَ عَلَیهِمُ الاَمَدُ فَقَسَت قُلُوبُهُم؛۸۶ و [ عمر و] انتظار بر آنان به درازا کشید ودل هایشان سخت گردید،پس گذشت زمان، می تواند عامل منفی برای کمرنگ شدن عواطف و ارزش های انقلاب باشد.با گرم نگه داشتن تنور انقلاب وارزش های آن می توان با انحرافات مبارزه کرد و آن ها راخنثی ساخت. باید زمینهی زنده ماندن ارزش ها و باورهای اسلامی را تقویت کرد تا این انقلاب بتواند در سایه عواطف واحساسات دینی، از هرگونه انحراف مصون ماند. نظام جمهوری اسلامی، علی رغم توطئه های مختلف دشمنان خارجی و داخلی خود، همچنان سرافرازانه به عمر خویش ادامه می دهد.